Ši linų sėmenų duona – tai mažai angliavandenių turinti duona, ypač naudinga alternatyva jūsų įprastai duonai. Linų sėmenys, skirtingai nei kitos sėklos, puikiai tinka kepimui, kadangi linų sėmenyse esanti didelė alfa-linoleno rūgštis ir lignano fitonutrientų koncentracija yra stebėtinai atspari karščiui.
INGREDIENTAI:
2,5 puodelio maltų auksinių linų sėmenų,
1 šaukštas kepimo sodos,
1 šaukštas kepimo miltelių (puikiai gaunasi ir be kepimo miltelių),
1 šaukštas acto,
1 puodelis karšto vandens,
Pusę šaukšto druskos.
PARUOŠIMAS:
1.Įkaitinkite orkaitę iki 180°C.
2. Dubenyje sumaišykite linų sėmenų miltus, kepimo miltelius, sodą ir druską.
3. Į dubenį supilkite pusę šaukšto acto ir puodelį karšto vandens. Maišykite tol, kol linų sėmenų miltai sulips, maždaug 30 sekundžių. Stenkitės tešlos neminkyti. Rankomis suformuokite duonos formą. Paviršius turėtų būti kuo lygesnis.
4. Išklokite skardą kepimo popieriumi. Kepdama duona puikiai išlaiko savo formą, todėl speciali duonos forma nėra būtina.
5. Pašlakstykite viršų vandeniu ir pabarstykite sezamo sėklomis arba linų sėmenų miltais. Švelniai delnu paspauskite sėklas, kad jos geriau sukibtų.
6. Kepkite duoną 60 minučių. Pluta turi būti auksinės rudos spalvos.
2 thoughts on “Linų Sėmenų Duona”