Paleo Moliūgų Pyragas

Paleo moliugu pyragas

INGREDIENTAI: 

Pyrago padui:

1 ir 1/2 puodelio migdolų miltų

3 šaukštai kokosų miltų

Mažas žiupsnelis sodos

Žiupsnelis druskos

4 šaukštai tirpinto Ghi sviesto

1 plaktas kiaušinis

Įdarui:

500 g. moliūgų tyrės, kurią pagaminti galite paverdant pjaustytą moliūgą su cinamonu ar cinamono lazdele ir po to gautą masę sutrinant.

3 plakti kiaušiniai

1 šaukštas medaus

1 šaukštelis malto cinamono

Pusę šaukštelio malto imbiero

Žiupsnelis malto muskato

Žiupsnelis maltų gvazdikėlių

Žiupsnelis druskos

 PARUOŠIMAS: 

1.Įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių. Į dubenį suberkite migdolų miltus, kokosų miltus, sodą, druską. Supilkite ištirpintą sviestą ir plaktą kiaušinį. Viską išmaišykite ir išminkykite. Gautą masę išklokite plonai į kepimo skardą. Tinkamiausia kišo kepimo skarda.

2. Kepkite pyrago pagrindą kol lengvai apskrus – maždaug 10 minučių.

3. Dubenyje sumaišykite moliūgo tyrę, medų, plaktus kiaušinius, prieskonius.

4. Supilkite šį įdarą ant iškepto pyrago pado ir vėl kepkite 45 minutes.

Palikite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *