Tortilijų be grūdų receptas

tortiliju receptas

INGREDIENTAI:

1 puodelis migdolų miltų

1 puodelis tapijokos miltų

1/4 arbatinio šaukštelio druskos

1/2 arbatinio šaukštelio sodos „nugesintos” keliais lašais acto

2 kiaušiniai

1 puodelis migdolų pieno

Riebalų kepimui

ĮDARUI:

Keptos vištienos krūtinėlės, salotų lapų, pomidorų, agurko, avokado, laimo sulčių apšlakstymui. Ar kitų norimų daržovių.

PARUOŠIMAS:

1.Sumaišykite dubenyje migdolų ir tapijokos miltus, druską.

2. Kitame dubenyje išplakite kiaušinius su migdolų pienu, įmaišykite „nugesintos” sodos.

3. Supilkite skystą masę į miltus ir išmaišykite, kad neliktų miltų gumulėlių. Iš pradžių tešla bus skysta, bet truputį pastovėjusi ji pasidarys tirštesnė.

4. Įkaitinkite keptuvę su šiek tiek riebalų. Pilkite tešlą į keptuvę, kad gautūsi kuo plonesnis norimo dydžio blynas. Apkepkite iš abiejų pusių.

Į tortilijų vidų galite vynioti mėsą su norimomis daržovėmis, arba pasidaryti desertinį patiekalą įvyniojant bananą ir dar šiek tiek pakepinant.