Kalakutienos Kukuliai Azijietiškai

mesos kukuliu receptas

INGREDIENTAI (4 porcijoms): 

500 g. maltos kalakutienos arba vištienos

1 morkos

1/2 arbatinio šaukštelio malto džiovinto imbiero

Žiupsnelis druskos

Žiupsnelis maltų juodųjų pipirų

1 kiaušinio

2 šaukštai migdolų arba tapijokos mitlų

Keleto svogūno laiškų

1 šaukšto sojos padažo

PARUOŠIMAS: 

1. Į dubenį dedame maltą kalakutieną, sutarkuotą morką, imbierą, druską, pipirus, kiaušinį, migdolų miltus, smulkintus svogūno laiškus, sojos padažą.

2. Viską išmaišome, rankomis arba šaukštu formuojame kukulių formą iš gautos masės ir dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos.

3. Kepame 25 minutes 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

4. Kai kukuliai iškepa ruošiame jiems padažą.

5. Į keptuvę pilame sojų padažą, dedame medų, citrinos sulčių, džiovinto česnako ir imbiero. Maišydami kaitiname padažą kol jis sutirštėja. Tada sudedame kukulius ir juos maišome, kad pasidengtų padažu.

6. Pabarstome kukulius sezamu.

Padažui reikės:

4 šaukštų sojos padažo

1 šaukštelio medaus

1 šaukšto citrinos sulčių

1 šaukštelio džiovinto česnako 

1/2 arbatinio šaukštelio malto džiovinto imbiero

Sezamo sėklų

Palikite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *