Rudens patiekalai: Vištiena su voveraičių padažu

Beprasidedantis grybų sezonas verčia pasukti galvas, kaip skaniai pasigaminti grybų patiekalus be miltų.🙃 Šiame patiekale nėra naudojami grūdų miltai, gyvūlinis pienas. Patiekalas tinka besimaitinantiems pagal Paleo principus, besilaikantiems Keto dietos.

INGREDIENTAI:

(~3 porcijos)

600 gramų vištienos filė

300 gramų voveraičių

1 puodelis migdolų pieno

1 šaukšas tapijokos miltų

2 skiltelės česnako (arba pagal skonį)

druskos pagal skonį

maltų juodųjų pipirų pagal skonį

prieskonių vištienai

vandens

1 šaukštas sviesto Ghee kepimui

PARUOŠIMAS:

1. Nuvalytas voveraites dėti į puodą, įpilti vandens ir apvirti apie 15 minučių. Vandenį nupilti.

2. Vištieną supjaustyti norimo dydžio gabaliukais, pabarstyti prieskoniais, pipirais.

3. Į keptuvę įdėti sviesto, įkaitinti ir sudėti vištienos gabaliukus, kepti apie 5 – 7 minutes iki kol iškeps ir gražiai apkeps. Išimti ir atidėti į lėkštę.

4. Česnako skilteles smulkiai sukapoti.

5. Į tuščią keptuvę sudėti voveraites ir pakepti apie 5 minutes iki kol iškeps ir nebeliks keptuvėje skysčio. Skystį galima nupilti arba palaukti iki kol nugaruos. Tuomet sudėti česnaką ir dar pakepti 2 minutes.

6. Į keptuvę su voveraitėmis sudėti vištieną, įpilti migdolų pieno, apibarstyti tapijokos miltais, pabarstyti druska, išmaišyti ir troškinti ant nedidelės kaitros apie 5 minutes.