Tai greičiausiai bus skaniausia granola, kokią esate kada nors valgę! Ši kepta granola yra be grūdų, gaminama iš smulkintų riešutų, kokosų drožlių, pasaldinta medumi. Puikiai tinka greitiems pusryčiams su migdolų pienu arba užkandžiavimui. Tai vegetariškas receptas, jame nėra pieno, bei draugiškas paleo mitybai!
INGREDIENTAI:
1 puodelį graikinių riešutų
1 puodelį migdolų
0,5 puodelio kokoso drožlių
1/4 puodelio maltų linų sėmenų
1 ir 1/4 šaukšto cinamono
1/2 arbatinio šaukelio druskos
3 šaukšai kokosų aliejaus
1/4 puodelio medaus
1 puodelis smulkintų džiovintų obuolių, jei turite
PARUOŠIMAS:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 165° C. Didelę kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
2. Supjaustykite riešutus, arba naudokite virtuvinį kombainą. Keletą kartų pamalkite riešutus, bet nemalkite per stipriai. Turėtų likti ir stambesnių riešutų gabalėlių.
3. Supilkite riešutus į didelį dubenį ir dėkite kokoso drožles, smulkintus linų sėmenis, druską, cinamoną ir viską sumaišykite. Obiuolių kol kas nemaišykite į granolą.
4. Puodelyje sumaišykite kokosų aliejų ir medų. Tada sumaišykite su riešutų mišiniu, kol visi riešutai sušlaps.
5. Dėkite mišinį ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepkite įkaitintoje orkaitėje 15 minučių. Švelniai pamaišykite, kad granola iškeptų tolygiai. Dar kepkite 8-10 minučių, kol pasidarys gelsvai ruda.
6. Likus kepti maždaug 3 minutes, granolą pabarstykite smulkintais obuoliais, kad jie lengvai apskrustų.
Ištraukite kepimo skardą iš orkaitės ir atvėsinkite granolą. Atvėsus granola tampa daug traškesnė.