2-3 porcijos, priklausomai nuo žiedinio kopūsto dydžio.
PRODUKTAI
1 žiedinis kopūstas
2 vištienos krūtinėlės
1 paprika
1 svogūnas
2 česnako skiltelės
1 gerai prinokęs avokadas
1 pomidoras
1 citrina
prieskonių (mes naudojame čili prieskonius ir juoduosius pipirus) ir druskos pagal skonį
sezamo sėklų
PARUOŠIMAS:
- Vištiena: supjaustome nedideliais kūbeliais vištienos krūtinėlę ir iškepame keptuvėje su norimais prieskoniais.
- Žiedinis kopūstas: Žiedinį kopūstą naudosime kaip bolws pagrindą, todėl jį supjaustome ir visaip sutrupiname į gabalėlius, geriasusia, kuo smulkiau, kad primintų ryžius.
- Pusę svogūno susmulkiname mažais kūbeliais. Dedame į dubesnę keptuvę ir lengvai apkepame.
- Susmulkintą kopūstą dedame į tą pačią keptuvę.
- Smulkiai kūbeliais supjaustome česnako dvi skliteles ir dedame į keptuvę ant kopūsto.
- Keptuvėje viską apibarstome norimais prieskoniais (mes naudojame čili prieskonius, pipirus, druską) uždengiame dangčiu ir troškiname apie 5 minutes. Po to nukeliame dangtį pamaišome, apšlakstome kopūstą pusės citrinos sultimis. Vėl uždengiame ir paliekame dar 2 minutes troškintis.
- Daržovių garnyras: susmulkinam likusį svogūną, apkepam kitoje kelptuvėje, kartu dedame juostelėmis supjaustytą papriką, ant viršaus užbarstome pipirų ir viską pakepame, kol paprika pasidarys minkšta.
- Gvakamolė: sutriname vieną avokadą šakute, dedame į avokado masę kūbeliais supjaustytą pomidorą. Išspaudžiame citrinos sulčių, įdedame druskos ir pipirų pagal skonį, viską išmaišome.
- Į gilesnę lėkštę ar dubenį dedame kopūstą, ant viršaus šone dedame iškeptos mėsos, kitame šone dedame pakeptą papriką. Ant viršaus uždedame gvakamolės ir viską apibarstome sezamo sėklomis.
- SKANAUS 😍