Žiedinio kopūsto dubuo „bowls”

2-3 porcijos, priklausomai nuo žiedinio kopūsto dydžio.

PRODUKTAI

1 žiedinis kopūstas

2 vištienos krūtinėlės

1 paprika

1 svogūnas

2 česnako skiltelės

1 gerai prinokęs avokadas

1 pomidoras

1 citrina

prieskonių (mes naudojame čili prieskonius ir juoduosius pipirus) ir druskos pagal skonį

sezamo sėklų

PARUOŠIMAS:

  1. Vištiena: supjaustome nedideliais kūbeliais vištienos krūtinėlę ir iškepame keptuvėje su norimais prieskoniais.
  2. Žiedinis kopūstas: Žiedinį kopūstą naudosime kaip bolws pagrindą, todėl jį supjaustome ir visaip sutrupiname į gabalėlius, geriasusia, kuo smulkiau, kad primintų ryžius.
  3. Pusę svogūno susmulkiname mažais kūbeliais. Dedame į dubesnę keptuvę ir lengvai apkepame.
  4. Susmulkintą kopūstą dedame į tą pačią keptuvę.
  5. Smulkiai kūbeliais supjaustome česnako dvi skliteles ir dedame į keptuvę ant kopūsto.
  6. Keptuvėje viską apibarstome norimais prieskoniais (mes naudojame čili prieskonius, pipirus, druską) uždengiame dangčiu ir troškiname apie 5 minutes. Po to nukeliame dangtį pamaišome, apšlakstome kopūstą pusės citrinos sultimis. Vėl uždengiame ir paliekame dar 2 minutes troškintis.
  7. Daržovių garnyras: susmulkinam likusį svogūną, apkepam kitoje kelptuvėje, kartu dedame juostelėmis supjaustytą papriką, ant viršaus užbarstome pipirų ir viską pakepame, kol paprika pasidarys minkšta.
  8. Gvakamolė: sutriname vieną avokadą šakute, dedame į avokado masę kūbeliais supjaustytą pomidorą. Išspaudžiame citrinos sulčių, įdedame druskos ir pipirų pagal skonį, viską išmaišome.
  9. Į gilesnę lėkštę ar dubenį dedame kopūstą, ant viršaus šone dedame iškeptos mėsos, kitame šone dedame pakeptą papriką. Ant viršaus uždedame gvakamolės ir viską apibarstome sezamo sėklomis.
  10. SKANAUS 😍