Paleo Moliūgų Pyragas

Paleo moliugu pyragas

INGREDIENTAI: 

Pyrago padui:

1 ir 1/2 puodelio migdolų miltų

3 šaukštai kokosų miltų

Mažas žiupsnelis sodos

Žiupsnelis druskos

4 šaukštai tirpinto Ghi sviesto

1 plaktas kiaušinis

Įdarui:

500 g. moliūgų tyrės, kurią pagaminti galite paverdant pjaustytą moliūgą su cinamonu ar cinamono lazdele ir po to gautą masę sutrinant.

3 plakti kiaušiniai

1 šaukštas medaus

1 šaukštelis malto cinamono

Pusę šaukštelio malto imbiero

Žiupsnelis malto muskato

Žiupsnelis maltų gvazdikėlių

Žiupsnelis druskos

 PARUOŠIMAS: 

1.Įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių. Į dubenį suberkite migdolų miltus, kokosų miltus, sodą, druską. Supilkite ištirpintą sviestą ir plaktą kiaušinį. Viską išmaišykite ir išminkykite. Gautą masę išklokite plonai į kepimo skardą. Tinkamiausia kišo kepimo skarda.

2. Kepkite pyrago pagrindą kol lengvai apskrus – maždaug 10 minučių.

3. Dubenyje sumaišykite moliūgo tyrę, medų, plaktus kiaušinius, prieskonius.

4. Supilkite šį įdarą ant iškepto pyrago pado ir vėl kepkite 45 minutes.