INGREDIENTAI:
Pyrago padui:
1 ir 1/2 puodelio migdolų miltų
3 šaukštai kokosų miltų
Mažas žiupsnelis sodos
Žiupsnelis druskos
4 šaukštai tirpinto Ghi sviesto
1 plaktas kiaušinis
Įdarui:
500 g. moliūgų tyrės, kurią pagaminti galite paverdant pjaustytą moliūgą su cinamonu ar cinamono lazdele ir po to gautą masę sutrinant.
3 plakti kiaušiniai
1 šaukštas medaus
1 šaukštelis malto cinamono
Pusę šaukštelio malto imbiero
Žiupsnelis malto muskato
Žiupsnelis maltų gvazdikėlių
Žiupsnelis druskos
PARUOŠIMAS:
1.Įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių. Į dubenį suberkite migdolų miltus, kokosų miltus, sodą, druską. Supilkite ištirpintą sviestą ir plaktą kiaušinį. Viską išmaišykite ir išminkykite. Gautą masę išklokite plonai į kepimo skardą. Tinkamiausia kišo kepimo skarda.
2. Kepkite pyrago pagrindą kol lengvai apskrus – maždaug 10 minučių.
3. Dubenyje sumaišykite moliūgo tyrę, medų, plaktus kiaušinius, prieskonius.
4. Supilkite šį įdarą ant iškepto pyrago pado ir vėl kepkite 45 minutes.