INGREDIENTAI:
PORCIJOS: 2
2 šaukštai kokosų aliejaus,
1 plaktas kiaušinis,
1 šaukštas medaus
1 1/2 puodelių migdolų miltų
1 šaukštas kokosų miltų
1 arbatinis šaukštelis kepimo sodos
Žiupsnelis druskos.
ĮDARUI:
1 šaukštas cinamono
1/4 puodelio susmulkinų džiovinių datulių
1/4 puodelio susmulkintų graikinių riešutų.
PARUOŠIMAS:
Dubenėlyje sumaišykite plaktą kiaušinį, tirpintą kokosų aliejų, medų.
Suberkite migdolų, kokosų miltus, sodą ir žiupsnelį druskos.
Viską gerai išmaišykite, o kai pasidarys sunku maišyti, sulipdykite tešlą rankomis į vieną masę.
Perkelkite tešlą ant kepimo popieriaus. Uždenkite ją kitu kepimo popieriumi ir iškočiokite iš tešlos pailgą, ploną formą. Nuimkite viršutinį kepimo popierių. Visą tešlos viršų patepkite medumi. Apibarstykite cinamonu, riešutais ir datulėmis.
Po tešla esantį kepimo popierių naudokite tešlos suvyniojimui į pailgą ritinėlį – pasukite kepimo popiurių su tešla taip, kad tešla būtų išilgai jūsų, tada lėtai kelkite kepimo popieriaus kraštą aukštyn, taip ant jo esanti tešla po truputį vyniosis į ritinėlį.
Suvyniotą tešlą palaikykite šaldiklyje arba šaldytuve 15 minučių. Po to supjaustykite tešlą į maždaug 10 ritinėlių.
Įkaitinkite orkaitę iki 165 laipsnių karščio. Kepkite 10-12 minučių, kol bandelės pasidarys auksinės spalvos.
Baigę kepti, jei norite, bandeles galite patepti medumi ir apibarstyti cinamonu.
One thought on “Paleo Cinamoninės Bandelės Be Grūdų”