Avokadų ir krevečių salotos

Šios sočios, baltymų kupinos krevečių ir avokadų salotos yra puikus žiemos valgis, kai trokštate lengvo, bet sotaus patiekalo.

INGREDIENTAI:

0.5 kg krevečių be kiauto

druskos

maltų juodųjų pipirų

5 šaukštai aukščiausios kokybės pirmojo spaudimo alyvuogių aliejaus

1 arbatinis šaukštelis Dižono garstyčių

6 puodeliai rukolos salotų

1 vidutinio dydžio apelsinas, nuluptas ir supjaustytas griežinėliais

1 vidutinis avokadas, nuluptas, išskobtas ir supjaustytas kubeliais

⅓ puodelio išlukštentų, skrudintų ir sūdytų pistacijų arba skrudintų migdolų, stambiai pjaustytų

PARUOŠIMAS:

Krevečių paruošimas: 1. Nusausinkite krevetes popieriniais rankšluosčiais, tada dėkite į keptuvę ½ arbatinio šaukštelio druskos ir ¼ arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų.
Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies. Kai keptuvė įkaista, įpilkite 1 šaukštą aukščiausios kokybės pirmojo spaudimo alyvuogių aliejaus. Į keptuvę sudėkite krevetes vienu sluoksniu.
Kepkite krevetes apie 1 minutę arba tol, kol taps rausvos. Tada kiekvieną apverskite, kepkite dar minutę arba kol iškeps. Neperkepkite krevečių, nes kitaip jos taps guminės! Iškeptas krevetes perkelkite į švarų dubenį.

Padažas: 2. Mažame dubenyje suplakite Dižono garstyčias, ½ arbatinio šaukštelio druskos ir ¼ arbatinio šaukštelio šviežiai maltų juodųjų pipirų. Lėtai plakite ir pilkite ¼ puodelio aukščiausios kokybės pirmojo spaudimo alyvuogių aliejaus, kol susidarys vientisas padažas.

3. 2 šaukštus užpilo užpilkite ant keptų krevečių ir gerai išmaišykite. Palikite pastovėti, kad krevetės įsigertų skonio.

4. Į atskirą didelį dubenį sudėkite rukolą. Pagardinkite druska ir pipirais. Įpilkite pasigaminto salotų padažo pagal skonį ir gerai išmaišykite.
5. Salotas padalinkite į atskiras lėkštes. Tada į kiekvieną lėkštę paskirstykite krevečių, apelsinų griežinėlių, avokado ir pistacijų.

Pagal skonį pagardinkite druska, pipirais ar papildomu salotų padažu. Patiekite iš karto!