Linų sėmenų traškučiai

linu semenu traskuciai

INGREDIENTAI: 

Pusę puodelio linų sėmenų miltų

1/8 puodelio vandens

Žiupsnelis druskos

PARUOŠIMAS: 

TRUKMĖ: APIE 20 MIN.

1. Sumaišykite pusę puodelio maltų linų sėmenų su 1/8 puodelio vandens, bei žiupsneliu druskos.

2. Paimkite 2 kepimo popieriaus lapus (vieną dėkite po apačia, kitą – ant viršaus) ir jų pagalba iškočiokite tešlą į labai ploną lakštą. Kuo plonesnis bus, tuo didesnė tikimybė, kad tešloje nesusidarys oro burbuliukai ją bekepant.

3. Kai tešla plonai iškočiota, supjaustykite ją į norimą traškučių formą.

4.Kepti iki 175 ºC laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10-15 minučių, periodiškai patikrinant tešlos traškumą.

Puikiai tinka valgyti vienus arba patiekti su meksikietišku avokadų pagardu – gvakamole.