INGREDIENTAI:
Pusę puodelio linų sėmenų miltų
1/8 puodelio vandens
Žiupsnelis druskos
PARUOŠIMAS:
TRUKMĖ: APIE 20 MIN.
1. Sumaišykite pusę puodelio maltų linų sėmenų su 1/8 puodelio vandens, bei žiupsneliu druskos.
2. Paimkite 2 kepimo popieriaus lapus (vieną dėkite po apačia, kitą – ant viršaus) ir jų pagalba iškočiokite tešlą į labai ploną lakštą. Kuo plonesnis bus, tuo didesnė tikimybė, kad tešloje nesusidarys oro burbuliukai ją bekepant.
3. Kai tešla plonai iškočiota, supjaustykite ją į norimą traškučių formą.
4.Kepti iki 175 ºC laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10-15 minučių, periodiškai patikrinant tešlos traškumą.
Puikiai tinka valgyti vienus arba patiekti su meksikietišku avokadų pagardu – gvakamole.