Šios sočios, baltymų kupinos krevečių ir avokadų salotos yra puikus žiemos valgis, kai trokštate lengvo, bet sotaus patiekalo.
INGREDIENTAI:
0.5 kg krevečių be kiauto
druskos
maltų juodųjų pipirų
5 šaukštai aukščiausios kokybės pirmojo spaudimo alyvuogių aliejaus
1 arbatinis šaukštelis Dižono garstyčių
6 puodeliai rukolos salotų
1 vidutinio dydžio apelsinas, nuluptas ir supjaustytas griežinėliais
1 vidutinis avokadas, nuluptas, išskobtas ir supjaustytas kubeliais
⅓ puodelio išlukštentų, skrudintų ir sūdytų pistacijų arba skrudintų migdolų, stambiai pjaustytų
PARUOŠIMAS:
Krevečių paruošimas: 1. Nusausinkite krevetes popieriniais rankšluosčiais, tada dėkite į keptuvę ½ arbatinio šaukštelio druskos ir ¼ arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų.
Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies. Kai keptuvė įkaista, įpilkite 1 šaukštą aukščiausios kokybės pirmojo spaudimo alyvuogių aliejaus. Į keptuvę sudėkite krevetes vienu sluoksniu.
Kepkite krevetes apie 1 minutę arba tol, kol taps rausvos. Tada kiekvieną apverskite, kepkite dar minutę arba kol iškeps. Neperkepkite krevečių, nes kitaip jos taps guminės! Iškeptas krevetes perkelkite į švarų dubenį.
Padažas: 2. Mažame dubenyje suplakite Dižono garstyčias, ½ arbatinio šaukštelio druskos ir ¼ arbatinio šaukštelio šviežiai maltų juodųjų pipirų. Lėtai plakite ir pilkite ¼ puodelio aukščiausios kokybės pirmojo spaudimo alyvuogių aliejaus, kol susidarys vientisas padažas.
3. 2 šaukštus užpilo užpilkite ant keptų krevečių ir gerai išmaišykite. Palikite pastovėti, kad krevetės įsigertų skonio.
4. Į atskirą didelį dubenį sudėkite rukolą. Pagardinkite druska ir pipirais. Įpilkite pasigaminto salotų padažo pagal skonį ir gerai išmaišykite.
5. Salotas padalinkite į atskiras lėkštes. Tada į kiekvieną lėkštę paskirstykite krevečių, apelsinų griežinėlių, avokado ir pistacijų.
Pagal skonį pagardinkite druska, pipirais ar papildomu salotų padažu. Patiekite iš karto!