Beprasidedantis grybų sezonas verčia pasukti galvas, kaip skaniai pasigaminti grybų patiekalus be miltų.🙃 Šiame patiekale nėra naudojami grūdų miltai, gyvūlinis pienas. Patiekalas tinka besimaitinantiems pagal Paleo principus, besilaikantiems Keto dietos.
INGREDIENTAI:
(~3 porcijos)
600 gramų vištienos filė
300 gramų voveraičių
1 puodelis migdolų pieno
1 šaukšas tapijokos miltų
2 skiltelės česnako (arba pagal skonį)
druskos pagal skonį
maltų juodųjų pipirų pagal skonį
prieskonių vištienai
vandens
1 šaukštas sviesto Ghee kepimui
PARUOŠIMAS:
1. Nuvalytas voveraites dėti į puodą, įpilti vandens ir apvirti apie 15 minučių. Vandenį nupilti.
2. Vištieną supjaustyti norimo dydžio gabaliukais, pabarstyti prieskoniais, pipirais.
3. Į keptuvę įdėti sviesto, įkaitinti ir sudėti vištienos gabaliukus, kepti apie 5 – 7 minutes iki kol iškeps ir gražiai apkeps. Išimti ir atidėti į lėkštę.
4. Česnako skilteles smulkiai sukapoti.
5. Į tuščią keptuvę sudėti voveraites ir pakepti apie 5 minutes iki kol iškeps ir nebeliks keptuvėje skysčio. Skystį galima nupilti arba palaukti iki kol nugaruos. Tuomet sudėti česnaką ir dar pakepti 2 minutes.
6. Į keptuvę su voveraitėmis sudėti vištieną, įpilti migdolų pieno, apibarstyti tapijokos miltais, pabarstyti druska, išmaišyti ir troškinti ant nedidelės kaitros apie 5 minutes.