Nesaldi linų sėmenų košė

linu semenu kose

INGREDIENTAI: 

PORCIJOS: 1

100 g aukinių linų sėmenų miltų

2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus

Prieskoniai: rūkyta paprika, mairūnas ar kiti mėgiami

Druska

Žalumynai: krapai, petražolės, kalendra

 PARUOŠIMAS: 

1.Iš vakaro užpilkite linus vandeniu. Sėklos labai sugeria vandenį, todėl įpilkite vandens tiek, kad jo būtų 2–3 centimetrai virš linų sėmenų miltų.

2.Palikite užpilą per naktį.

3.Ryte pasigaminkite padažą, kurį sudaro alyvuogių aliejus, druska ir prieskoniai. Išplakite gerai šakute.

4.Linų sėmenų košę sumaišykite su aliejaus, prieskonių ir druskos padažu, įdėkite košę į lėkštę ir pabarstykite smulkintais žolelėmis.